Almás-túrós pitécskék

Mostanában nem igazán volt kedvem sütni, de egy nap volt, amikor nem volt 40 fok, így be mertem kapcsolni a sütőt. :) A terv valami mini almáspite féleség volt, aztán ez lett belőle: kis kosárkák baracklekvárral, túróval, almával és sok-sok fahéjjal. Ez a kaja semmi esetre sem diétás, sok benne a gyümölcs, a szénhidrát, de edzés előtt, után és mindnekinek, akinek nem a fogyás/szálkásítás a célja, nagyon is jó. :)
A süti kitalálásakor a célom az volt, hogy valami tömörebb tészta alakuljon ki, ami akár ropogós is lesz és hogy ebbe töltsek almát. Úgy gondoltam, majd a tetejükre valami rácsot is alkotok, de így is épp, hogy elég lett a tészta. Összeöntöttem minden félét az itthon lévő csírákból, korpákból, lisztekből, így alakult ki. :) 

HOZZÁVALÓK


A kosárkákhoz:
  • 40 g zabpehelyliszt
  • 10 g búzacsíra
  • 10 g zabkorpa
  • 10 g szója granulátum (Ez ilyen picike, szemcsés, nem liszt, de nem is az, amit darálthús helyett esznek. Lisztet akartam venni és ez volt.)
  • 5 g lenmagliszt
  • 5 g búzakorpa
  • stevia por
  • 1 tojás
  • 50 g krémes sovány túró
  • fahéj

A töltelékek:
  • 6 tk. édesítővel készült baracklekvár (ez xilites)
  • 100 g krémes sovány túró
  • 1 kisebb alma (nálam 100 g)
  • eritrit, folyékony stevia (vagy más édesítő)
  • fahéj


ELKÉSZÍTÉS

  • A sütőt előmelegítjük 180°-ra, közben összekeverjük a tészta hozzávalóit. Ez egy gyúrható massza kell, hogy legyen, nem baj, ha kicsit ragad. Ezt oszlassuk szét szilikonos kosárka formákba.
  • A kiskosarakba tegyünk 1-1 teáskanálnyi diétás lekvárt.
  • Az almát vágjuk kicsi darabkákra, sadjuk hozzá az édesítőt, fahéjat, túrót. Jól keverjük össze.
  • Kanalazzuk az almás-túrós masszát a kosárkába.
  • Süssük kb. 25-30 percig és még 5-10 percig hagyjuk a lekapcsolt sütőben. Utána vegyük ki, ha kihűlt, könnyedén kijönnek a formákból.

TÁPÉRTÉK /db: 122 kcal / 7,7 g fehérje / 15 g szénhidrát / 2,8 g zsír

Több hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal!