Coco-choco muffinok


Azaz töltött kókuszos-csokis muffinok. :D Múlt héten kísérleteztem ki ezt a muffint. Az első is jó lett, arról is mutatok képet, de a második még jobb, így az, a tökéletesített a recept került fel. :) Hasonló a muffin tápértéke és összetevői is, mint a tőlem megszokottak, tehát zab többféle formában, túró, fehérjepor, tojás meg egy kis kakaó, kókusz és aromák.
A recept baromi egyszerű, mert egy doboz túró, 1 tojás, 1 adag fehérje, a zabliszt, -pehely és -korpa 20-20 gramm, az összes többi összetevő pedig — annak ellenére, hogy írtam mennyiségeket — nagyjából ízlés szerint mehet bele. :D

HOZZÁVALÓK

(6 db muffinformához)

A tészta:

  • 150 g túró (most krémes sovány, de működik a nem teljesen krémessel is)
  • 1 tojás fehérje
  • 20 g zabpehelyliszt
  • 20 g zabkorpa
  • 20 g zabpehely
  • 30 g csokis fehérjepor (kevert, vagy kazein)
  • 5 g natúr kakaópor
  • 1 tk. sütőpor / szódabikarbóna
  • ízlés szerint édesítő
  • rum aroma
  • 1 dl víz (de a túró és a fehérjepor típusától függ mennyitől lesz jó, kenhető massza)

A töltelék:
  • 100 g túró [összesen tehát egy 250 g-os doboz túró kell]
  • 1 tojás sárgája [összesen tehát 1 egész tojás kell]
  • 10 g kókuszreszelék (mehet több is, de ennyim maradt)
  • édesítő és kókusz aroma ízlés szerint
  • víz, ha kell (ez a túró krémességétől függ)

ELKÉSZÍTÉS

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, közben öszekeverjük a tészta összes hozzávalóját. Érdemes a száraz összetevőkkel kezdeni (zabok, sütőpor, édesítő, fehérje), utána hozzáadni a túrót, a tojásfehérjét, és a kis vizet.
  2. A krémhez összekeverjük a túrót, tojássárgáját, kókuszt és édesítőt.
  3. A tésztával kikenjük a kis szilikon muffinformáinkat: egy nagy teáskanállal szoktam belekanalazni, és azt szétkenem úgy, hogy a formák alján és a szélén is legyen elegendő anyag, belül pedig maradjon egy üreg. Fontos, hogy kb. a massza 1/3-a megmaradjon, mert kell valami, amivel befedjük a muffinokat.
  4. Ezek után elosztjuk a kis üregekben a kókuszos krémet.
  5. Végül a maradék csokis krémet elosztjuk a muffinok tetejére és szépen rájuk kenegetjük. A végén egy kis kókuszreszelékkel díszíthetjük muffinjaink tetejét.
  6. Betesszük a sütőbe és kb. fél órát kell sütni, utána még 20-30 percig benn lehet hagyni a lekapcsolt sütőben.



Az első változat ilyen lett, itt a kisebbek kosárka formában vannak, ez sem rossz, de a 2. adag az igazi. ;)


TÁPÉRTÉK 1 db-ban: 111 kcal / 12,1 g fehérje / 9,7 g szénhidrát / 2,4 g zsír

Sok hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal!
Ha még gyorsabban és egyszerűbben szeretnél muffint készíteni, próbáld ki a protein muffin mixet!