Kakaós-gyümölcsös túrtótortácskák

Ez a süti tulajdonképpen egy kakaós tésztájú gyümölcsös túrótorta muffin formákban. Szeretem ezeket a szilikon formákat, szépen bele lehet adagolni a süti rétegeit, jól néz ki az eredmény és nem kell szeletelgetni. :) Persze torta formában is elkészíthető a recept, de ahhoz én tutira dupla adagot hazsnálnék mindenből.
A sütit két változatban készítettem el, az első a málnás volt - kedvenc gyümölcsöm, és nyáron lefagyasztottunk pár dobozzal a termésből. :)) A másik narancsos, ha már jön a karácsony és tél van és itt a déligyümölcsök szezonja. Minden más gyümölccsel is jó lehet, mondjuk kiwivel nem merném megcsinálni, mert az a tejtermékektől keserű lesz, bár lehet van ez ellen valami trükk...

HOZZÁVALÓK
(6 db muffinformához)

A tészta:
  • 20 g zabpehelyliszt
  • 10 g kókuszliszt
  • 10 g lenmagliszt
  • 10 g holland kakaó
  • 50 g túró (krémesebb jobb)
  • 1 tojás
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • kb. 0,5 dl víz
  • ízlés szerint édesítő, fahéj
A krém:

  • 150 g krémes túró
  • kb. 100-150 g gyümölcs (nálam 10 dkg málna, a másikban 1 db narancs)
  • 20 g gyümölcsös fehérjepor - a lényeg, hogy finom legyen! (nálam málnás-vaníliás, a másikban narancsos)
  • 1 ek. zselatin
  • kb. 1 dl víz

ELKÉSZÍTÉS


  1. Melegítsük elő a sütőt kb. 160 °C-ra. Közben össze tudjuk állítani a tésztát.
  2. Keverjük össze a liszteket, kakaót, szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a tojást, túrót, és annyi vizet, amennyitől krémes, de nem híg állaga lesz. Ízlés szerint tegyünk bele édesítőt - én az eritritet és/vagy steviát ajánlom, és fahéjat.
  3. A masszát adagoljuk a muffinformák aljába, majd tegyük be a sütőbe kb. 20-25 percre. Közben el tudjuk készíteni a krémet.
  4. Melegítsünk fel egy kis vizet - ebben később oldjuk fel a zselatint. 
  5. A fehérjeport keverjük össze a túróval, majd lassan adagoljuk hozzá a zselatinos vizet. Csak annyi víz kell, amennyitől még krémes marad. Jól keverjük össze, ha már homogén az állaga, jöhetnek a gyümölcsök! A narancsot értelemszerűen meg kell hámozni, fel kell darabolni, a bogyós gyümikkel egyszerűbb a dolgunk: csak bele kell dobálni. ;) Keverjük el a gyümölcsöket is. A fagyos málnával vigyázzunk, hamar elkezdt tőle dermedni a zselatin, és marha finom lesz tőle a krém, mint valami fagyi! Szóval ne dermesszük meg idő előtt a masszát és ne is együk meg! :P :D
  6. Ha megsültek a kis kakaós "torta-aljak", és hűltek is egy picikét, rájuk adagolhatjuk a túrókrémet. Néhány óra hűtés után lesz az igazi. ;) Jó étvégyat!


TÁPÉRTÉK / db: 94,3 kcal / 10,7 g fehérje / 5,9 g szénhidrát / 3,1 g zsír


Sok hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal. :)