Szilvalekváros-mandulás muffin

Ez a süti sokmindenben hasonlít a Proteines bukta-muffinokra, hiszen ugyan úgy lekvárral vannak töltve, de a tésztába most mást liszteket "pakolásztam", na és mandulát is, így ízben jóval közelebb áll az almás-fahéjas-mandulás muffinokhoz.
Egyébként túró, tojás, fehérjepor van még benne - mint általában minden sütimben - így a tápérték is hasonló jó. :)) Na és az íz és az állag is: finom és puha, napokig elvan a hűtőben (de lehet azon kívül is, csak én a biztonság kedvéért ott tárolom). Hidegen és melegítve egyaránt jó, én hétfőn sütöttem és ma (pénteken) is ugyan olyan jó volt.

HOZZÁVALÓK

(6 db szilikon muffinformához)
  • 125 g sovány krémes túró (fél doboz)
  • 60 g (6 teáskanálnyi) 100% szilva lekvár
  • 30 g vaníliás fehérjepor (kevert, vagy kazein)
  • 20 g mandulaliszt
  • 20 g kókuszliszt
  • 20 g zabkorpa
  • 10 g mandulavaj (pirított mandula krémesre turmixolva)
  • 10 g darált mandula
  • 1 tojás (kb. 50 g-os)
  • ízlés szerint édesítő (eritrit és/vagy stevia)
  • fahéj
  • kevés szódabikarbóna, vagy sütőpor
  • víz

ELKÉSZÍTÉS

  1. A sütőt melegítsük elő 150 °C-ra. Közben készítsük el a tésztát: keverjük össze a liszteket, a szódabikarbónát, fahéjat, darált mandulát és a fehérjeport, majd adjuk hozzá a tojást, a túrót, a mandulavajat és annyi vizet, amennyitől egy eléggé sűrű, de krémes, kenhető állagú masszát kapunk. Ha szükséges, édesítsük.
  2. A massza kb. ⅔-át kanalazzuk a muffinformákba és kenjük ki vele a falukat is. Az aljukon legyen a legvastagabb a tészta.
  3. A kis "kosarakba" kanalazzunk szilvalekvárt, majd fedjük be őket a maradék tésztával.
  4. Süssük 30 percig, majd a végén 2-3 percre kapcsoljuk fel magasabb hőfokra, ha eddig nem barnult meg a sütik teteje.
  5. Kapcsoljuk ki a sütőt, nyissuk résnyire az ajtaját és hagyjuk még benn 10-15 percig a sütiket.
  6. Ha kivettük a sütőből, hagyjuk őket teljesen kihűlni, mert ha melegen próbáljuk kiszedni a formákból, hajlamosak szétesni (mert olyan puhák és omlós(z)ak :D).

TÁPÉRTÉK / db:
120 kcal / 11 g fehérje (ebből 7,4 g teljes értékű) / 13,6 g szénhidrát (ebből 3,2 g rost, 10,4 g felszívódó) / 3,7 g zsír



Sok hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal. :)

Ha még gyorsabban és egyszerűbben szeretnél muffint készíteni, próbáld ki a protein muffin mixet!