Gesztenyés-csokis muffin


Karácsony előtt, mikor natúr, vagy édesítős gesztenyemasszát kerestem szaloncukor gyártáshoz, "természetesen" nem találtam egyik boltban sem, így kénytelen voltam egész gesztenyékkel pepecselni. Nemrégiben viszont az egyik bolt fagyasztó pultjában megláttam néhány csomag natúr gesztenyepüré alapot és gyorsan vettem is párat itthonra. Ebből használtam fel egy keveset ezekhez a teljesen lisztmentes finom, puha, csokis-gesztenyés muffinokhoz.

Nem kell hozzá sok összetevő, az elkészítése is nagyon egyszerű, az eredmény pedig nagyon jó! Érdemes kipróbálni.

HOZZÁVALÓK

(6 db szilikon muffinformához)
  • 100 g gesztenyemassza (natúr, vagy édesítős)
  • 100 g cottage cheese (vagy túró)
  • 50 g fehérjepor (csokis, vagy vaníliás, kevert vagy kazein)
  • 20 g holland kakaópor
  • 20 g mandulavaj (100% mandulából, de lehet mogyoróvaj is) 
  • 1 tojás
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • ha a gesztenyemassza natúr és a fehérje nem elég édes: édesítő ízlés szerint
  • kevés víz, hogy megfelelő állagú legyen a "tészta"
  • rum aroma

ELKÉSZÍTÉS

  1. A sütőt melegítsük elő 150-160 °C-ra.
  2. A tészta összeállítása a lehető legegyszerűbb: keverjünk össze mindent. :)
  3. Adagoljuk szilikon muffinformákba, majd süssük kb. 30 percig. Az a jó, ha a belseje nem szárad ki, hanem puha, omlós marad.
Jó étvágyat!


TÁPÉRTÉK / db:
123 kcal / 11,6 g fehérje (ebből 9,5 g teljes értékű) / 11,4 g szénhidrát (ebből 1,5 g rost) / 4,3 g zsír


Sok hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal. :)

Ha még gyorsabban és egyszerűbben szeretnél muffint készíteni, próbáld ki a protein muffin mixet!