Oldalak

Réteges desszert csokis tápiókapudinggal és banánnal


Nemrég vettem egy zacskó tápiókagyöngyöt, mert kíváncsi voltam, milyen a belőle készíthető puding. A kis gyöngyök főzés hatására érdekes, zselés-pudingos állagúvá teszik a folyadékot, amit bármivel lehet ízesíteni. Én egy réteges, túrós, gyümölcsös pohárkrémet készítettem belőle. Nagyon finom és teljesen zsírszegény.

HOZZÁVALÓK


A pudinghoz:
25 g tápiókagyöngy
5 g (1 ek.) zsírszegény kakaópor
ízlés szerint eritrit
1,5 dl víz
1 dl tej (én mandulás kókusztejjel csináltam, de bármilyen tej jó)

A túrókrémhez:
250 g sovány krémtúró
10 g vaníliás, vagy banános fehérjepor
ízlés szerint eritrit és rum aroma
1-2 ek. víz

A díszítéshez: 1 közepes banán

ELKÉSZÍTÉS

Első lépésben készítsd el a tápiókapudingot: a gyöngyöket áztasd be 1,5 dl vízbe. Kb. 10 perc elteltével, mikor már picit megszívták magukat, kezdd el forralni őket. Mikor már nincs, vagy nagyon pici a fehér pötty a gyöngyök közepében, tehát már jól felvették a folyadékot, add hozzá a tejet, a kakaóport és az édesítőt. Forrald még kb. 10 percig, míg jól be nem sűrűsödik, pudingos állagúvá nem válik. Ha megvan, vedd le a tűzről és tedd félre.
A túrókrémhez keverd el a túrót fehérjeporral, kevés vízzel, amiben feloldódik és szükség esetén egy kis édesítővel és aromával.
A kétféle krémet rétegesen kanalazd üvegpoharakba: egy réteg túrókrém, erre banánkarikák, majd tápiókapuding és így tovább. A desszertek tetejét díszítsd banánkarikákkal.



A receptben megadott mennyiségből én két pohárnyi desszertet készítettem, így egy adagban 225 kcal, 21 g fehérje, 30 g szénhidrát és 1,5 g zsír van.

Tipp: a szénhidráttartalom jelentősen csökkenthető, ha más gyümölcsöt, pl. epret használsz.

A recept a Peak oldalára készült.

Több hozzávalót jó áron tudsz beszerezni a Biobolt.e-tárban az alábbi kuponkóddal.