Gesztenyés-banános túródesszert valódi pudinggal



Egy különleges télies desszertet hoztam, amelyben találkozik a gesztenye, a banán, a csokis túrókrém és a vaníliás puding íze. Fehérjében és szénhidrátokban is gazdag, laktató édességről van szó, ami egy teljes étkezésnek is megfelel.
Különlegessége, hogy a puding telejsen házi készítésű.



HOZZÁVALÓK


(2 nagy, vagy több pici adaghoz)

- 200 g light gesztenyepüré
- 1 banán

A csokis túrókrémhez:
- 250 g sovány krémtúró
- 1 adag (30 g) csokis fehérjepor (elhagyható, helyette lehet picit több kakaó)
- 10 g holland kakaópor
- édesítő ízlés szerint
- kevés víz
- konjac liszt (elhagyható)

A pudinghoz:
- 10 g étkezési keményítő
- 1 tojássárgája
- 2 dl tej
- édesítő ízlés szerint
- ½ vaníliarúd kikapart magjai


ELKÉSZÍTÉS


Elsőként főzd meg a pudingot: keverd össze a tojássárgáját édesítővel, a keményítővel, a vaníliiával és egy pici tejjel. A tejet fokozatosan add hozzá, majd egy edényben lassú tűzön, kevergetés mellet főzd, míg be nem sűrűsödik.
Amíg a pudding kicsit hűl, készítsd el a túrókrémet: a túrót keverd össze a fehérjeporral, a kakaóval, egy kevés vízzel és édesítővel. Egy kis konjac liszttel ebből is pudingos állagú krémet tudsz készíteni.
A gesztenyét reszeld le apró lyukú reszelőn, a banánt karikázd fel.
Ezek után már csak össze kell állítani a desszertet: tetszés szerint rétegezd a különböző krémeket, a gesztenyét és a banán karikákat egy pohárba, vagy egy tálkába. Én két félét csináltam, az egyik egy réteges pohárkrém, a tetején pudinggal, a másik egy tálba rétegzett változat, ami ugyan olyan finom, csak kevésbé látványos.
A tetejét díszítsd fahéjjal vagy kakaóporral.

Fogyasztásig a hűtőben tárold, hogy jól összeérjenek az ízek.



A receptet a Peak oldalára írtam.