Kókuszzsír a szépségápolásban


A kókuszzsírt, vagy kókuszolajat manapság már mindenki ismeri, akit érdekel az egészséges életmód és étkezés. Azt azonban kevesebben tudják, hogy a konyha mellet a fürdőszobában is helye van ennek a szuper alapanyagnak. Mostanában egyre több kozmetikum összetevőjeként találkozom vele, de minden extra nélkül önmagában alkalmazva talán még jobb.  Nézzük, mi mindenre használhatjuk?



Hidratáló krém



A kókuszzsírt közvetelenül a bőrre kenve nagyon hatékony hidratáló “krémként” használhatjuk. Különösen hasznos olyan problémás, gyakran száraz területeken, mint a könyök, a térd, vagy a lábfejek. Használd fürdés, vagy zuhanyzás után, mikor még nedves a bőröd, hogy mégjobban kihasználd a hidratáló hatást.

Hajpakolás


A kókuszolaj remek segítség lehet akkor is, ha száraz, töredezett a hajad. Hajmosás előtt kend be vele a hajvégeket és a töredezett részeket, majd fésülködj meg, hogy mindenhol jól el tudd oszlatni az olajat. Hagyd magadon a pakolást legalább 15 percig, mielőtt hajat mosnál.

Fogkrém


Egy házi készítésű, adalékoktól mentes, természetes fogkrém receptje: 3 ek. kókuszolaj, 3 ek. szódabikarbóna és 10-15 csepp borsmenta olaj.

Dezodor


Saját készítésű izzadásgátlót készíthetsz kókuszolajból, szódabikarbónából és nyílgyökér porból, vagy kukoricakeményítőből. A három összetevőt azonos arányban hazsnáld. Ha a szódabikarbónára érzékeny vagy, használj helyette több nyílgyökér port vagy keményítőt. Fürdés, vagy tudolás után használd.

Sminklemosó


A szem körüli érzékeny bőrről könnyen eltávolíthatod a sminket, ha a vattapamacsodra egy kis kókuszolajat teszel. Ezáltal nem csak a szempillaspiráltól és szemfestéktől szabadítod meg, hanem a bőrödet is hidratálod, az apró ráncokat is feltöltöd.
.    .    .    .    .    .    .    .    .    .

Ha bármi kérdésed vagy hozzáfűzni valód van a témához, vagy segítségre van szükséged edzés/étrend terén várlak a Facebook csoportomban. :)