Pulyka vadas


Vadast készíteni nagyon egyszerű, és a legjobb, hogy a hagyományos változtat minimális változtatással teljesen diétás étellé válik: nem kell bele tejföl és így szerintem finomabb is.


HOZZÁVALÓK

(2-3 adag)

400-500 g pulykamell filé
1 leveszöldség csomag (700 g) = 1 pici vöröshagyma, 3 közepes sárgarépa, 1 kis darabka karalábé és zeller, 1 petrezselyem gyökér
1 babérlevél
1 ek. mustár

bors
minden mentes ételízesítő (csak szárított zöldségeket tartalmaz)
víz
1 ek. zsiradék


ELKÉSZÍTÉS



A húst vágd tetszőlegesen szeletekre, kockákra, vagy csíkokra, a zöldségeket pucold meg. A hagymát egy kiskanálnyi kókusz- vagy kacsazsíron pirítsd meg, vagy csak vízben kezdd el párolni.
Add hozzá a húst, majd a többi zöldséget: ezeket hagyd viszonylag nagy darabokban, mert majd ki kell halászni őket az edényből. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi őket és fűszerezd babérlevéllel, sóval, borssal és ha van otthon, egy kis ételízesítővel.
A zöldségeket közben teszteld villával, mert ha megpuhultak, jön a következő művelet. Vedd le a tűzről az edényt, a zöldségeket szedd ki a főzőlé nagy részével együtt, csak a hús maradjon. Botmixerrel készíts belőle pürét és egy kanálnyi mustárt is keverj hozzá.
Az egészet öntsd vissza a a húsra és még pár percig főzd.

Én eddig rizzsel, paleo tésztával és gluténmentes (kukorica-rizs) tésztával kóstoltam, mindegyikkel remek, de lehet próbálkozni diétás, pl. zablisztes nokedlivel is.



A receptet a Peak Girls oldalára írtam.

Még több hasonló receptet találsz az e-bookomban!