Kukoricapehelyben sült csirkemell édesburgonyával és salátával

 Az utóbbi időkben ez a kedvenc hétvégi ebédem, vagy vacsim. Nagyon finom, a húst ropogós réteg borítja az édesburgonya íze nagyon jól harmonizál vele és a saláta teszi teljessé a menüt. Gyakorlatilag zsírmentes és glutént sem tartalmaz, az elkészítése pedig nagyon egyszerű.



HOZZÁVALÓK

csirkemell filé szeletek
natúr kukoricapehely
kukorica-, vagy rizsliszt
tojás

édesburgonya
EZ-coat olajspray
saláta mix
light ketchup és majonéz

Konkrét mennyiségeket nem írok, nekem 1 adaghoz kb. 100-120 g hús, 30 g kukoricapehely, 5-10 g liszt, ½ tojás fogy el, burgonya 150-250 g.

ELKÉSZÍTÉS



A csirkemell szeleteket  sózd meg, majd forgasd meg lisztben, tojásban végül pedig összetört kukoricapehelyben.
Az édesburgonyát hámozd meg, vágd hasábokra, majd tedd fel főni annyi vízzel, amennyi pont ellepi. Amint felforrt, vedd le a tűzről és öblítsd le hideg vízzel.
A hússzeleteket és a burgonyát is sorakoztasd sütőpapírra. A krumplit sózd meg, ízlés szerint tehetsz rá borsot és más fűszereket is. Szerintem a füstölt pirospaprika nagyon illik hozzá. Utána fújd be EZ-coat olajsprayvel mind a húsokat, mind pedig a burgonyát.
180 °C-on süsd őket addig, míg meg nem pirulnak.
Minden sütő más, de a sütés vége felé a grill és légkeverés funkcióval szokott nekem a legjobban megsülni.

Ha elkészültek, friss salátamix-szel tálald. A salátára egy kis light majonéz, a húsra pedig ketchup illik, mivel elég száraz, hiszen zsiradékot nem tartalmaz.



Ez a fogás akár vasárnapi ebédnek, ünnepi menünek is megállja a helyét, de egy nagyon jó edzés utáni étkezés is, mivel összetett szénhidrátokban és fehérjében gazdag.
Ha lacsonyabb szénhidrátos, magasabb zsíros étrendet követsz, a burgonya helyett edd csak salátával, amire bővebben mehet olajos öntet.


A recept megjelent a Peak oldalán is.
  
Még több hasonló receptet találsz az e-bookomban!