Proteinszelet teszt #9

Idén is folytatódik a proteinszeletek tesztje. Most újabb 10 csokiról olvashattok. 

A pontozásról az 1. részben írtam, a 2. részben, a 3. részben, a 4. részben, az 5. részben, a 6. részben, a 7. részben és a 8. részben további tesztalanyokat találtok.


Pro Bar Elite (Myprotein) - 5/5

Toffee Vanilla: Protein Blend (19%) (Milk Protein, Whey Protein Concentrate (Milk)), Hydrolysed Collagen, Milk Chocolate Flavoured Coating (14%) (Sweeteners (Isomalt, Sucralose), Non-Hydrogenated Palm and Palm Kernel Oil, Whey Powder (Milk), Fat Reduced Cocoa Powder, Fortified Wheat Flour (Wheat Flour, Calcium Carbonate, Iron, Niacin, Thiamin), Emulsifiers (Soya Lecithin, E476), Flavouring), Humectants (Glycerol, Maltitol), Sugar Free Caramel (10%) (Sweeteners (Maltitol, Maltitol Syrup), Skimmed Milk Powder, Coconut Oil, Bamboo Fibre, Milk Fat, Humectant (Sorbitol), Flavouring, Emulsifier (E471), Acid (Citric Acid), Salt, Preservative (E202)), Soya Protein Isolate, Fructo-Oligosaccharides, Sugar Free Caramel Pieces (6%) (Sweeteners (Isomalt, Maltitol Syrup), Butter (Milk), Water, Salt, Flavouring), Water, Rapeseed Oil, Flavouring, Antioxidant (Natural Mixed Tocopherols).

70 g // 238 kcal / 26 g fehérje / 22 g szénhidrát (ebből 3.4 g cukor) / 7.3 g zsír

Az új kedvencem! Nemrég jelent meg a Myproteinnél és nem volt egy db-os kiszerelésben így voltam olyan bátor, hogy megrendeltem egy csomaggal a karamellás-vaníilásból. És nagyon jól tettem, mert amellett, hogy jó az összetétele, tehát nem cukros, nem zsíros, van benne fehérje rendesen még brutál jó az íze is. Egyértelműen ez most a Myprotein legjobb csokija.


Optimum Protein Bar (Optimum Nutrition) - 4/5


Csoki/mogyoróvaj: Izomalto-oligoszacharid-szirup, proteinkeverék (tejsavó fehérje izolátum (tej), tejfehérje (tej)) kakaó (14%) (kakaó, savófehérje izolátum (tej), édesítőszerek (maltit, glikozid steviol), kakaóvaj , só, aromák), frukto, nedvesítőszer (glicerin), szójafehérje izolátum (szója) tejszín ízű darabok(tejsavó fehérje izolátum (tej), kakaóvaj, édesítőszer (maltit, glikozid steviol) mandulakrém (mandula), aromák só), mandulakrém (3,8%) (mandula), kakaóvaj, napraforgó olaj, édesítőszerek (maltit, szukralóz), só, aromák.

60 g // 211 kcal / 20 g fehérje / 11 g szénhidrát (ebből 3,7 g cukor) / 7,9 g zsír (ebből 3,5 g telített)

Első harapásra fura volt, de aztán rájöttem, hogy jó. :D Ez ilyen bevonat nélküli szelet, mint a Quest Bar, de más az állaga, kicsit keményebb, olyan vajkaramella jellege volt ennek a csoki-mogyivajasnak. Az összetétele jó, tápértéke jó, íze jó, az állag fura ezért csak 4-es.


Protein Almond Dessert (Peak) - 4.5/5


mandula 27%, csokoládé édesítőszerekkel 21% (kakaómassza, élelmi rostok: dextrin, inulin, oligofruktóz, kakaóvaj, édesítőszerek: eritrit, szteviol glikozidok, zsírszegény kakaópor, emulgeálószer: lecitinek [szója], vanília aroma), tejsavó fehérje koncentrátum 16%, édesítőszerek (eritrit, szorbit, szukralóz), élelmi rost (inulin), víz, aroma, tartósítószer (kálium-szorbát)

1 db (10 g) // 41,5 kcal / 2,04 g fehérje / 1,83 g szénhidrát (ebből 0,48 g cukor) / 2,22 g zsír

A Peak egyik különlegessége 2016-ban ez a proteines marcipán volt. Nagyon jó ötlet, főleg, hogy a marcipán eleve egészséges alapanyagból, mandulából készül. Ami miatt gázos, az a cukor. Ebben ugyebár az nincs, ellenben van fehérje, mégpedig a legjobb féle: tejsavó. A csoki bevonat szintén cukormentes és eritrittel, valamit steviával, tehát talán a legjobb édesítőkkel készült. Összetétele tehát kifejezetten jó, az ötlet is szuper, a csomagolás, a kis bonbon forma is. Finom, az állaga olyan, mint általában a proteinszeleteké, de nem tudom, a "rendes" marcipáné pont milyen, mert nem szoktam enni régen se, így nincs mivel összehasonlítanom. Tápanyagösszetétele is jó, az pedig, hogy 10 db kis desszert van a dobozban, még jobb, mert egy csak 41,5 kalória. Amiért fél pontot levonat tőle az csak egy teljesen szubjektív dolog: vannak szerintem finomabb proteinszeletek is, nem vagyok a marcipán 1. számú rajongója, bár szeretem, sosem volt a kedvencem.

Isostar High Protein 25 (Powerplay) - 3.5/5


Glukosesirup, Milcheiweiß, Milchschokolade-Kuvertüre 20% (Zucker, Kakaobutter, Magermilchpulver, Milchserum, Kakaomasse, Milchfett, Emulgator: Sojalecithin, Aroma), Weizengluten, Stabilisator: Sorbit, Zucker, Hühner-Eiweiß*, Fruktosesirup, geröstete Haselnüsse2,5%, Stabilisator: Glycerin, Sonnenblumenöl, Nahrungsfasern aus roter Bete, fettarmes Kakaopulver (Emulgator: Sojalecithin), Aromen, Vitamin B1 (Thiamin), Vitamin B2 (Riboflavin), Vitamin B6, Vitamin C, Niacin, Vitamin E (Laktose, Milcheiweiß), Stärke. (*dehydriert)

35 g // 135 kcal / 8,8 g fehérje / 18 g szénhidrát (ebből cukor 13 g) / 4 g zsír (ebből telített 2 g)

Finom, pici szelet, a Sparban találtam. :o Sajnos összetételileg nem túl kedvező, több benne a cukor, mint a fehéjre, ráadásul külön glutént is tettek bele... A szerencséje, hogy kicsi, így kevés kalóriát tartalmaz.


Protein Wafer (QNT) - 3.5/5


whey protein, milk chocolate 25,71% (sugar, cocoa butter, milk powder, cocoa mass, sweet whey powder, butter, emulsi er: E322/soya lecithin,avouring), wheat flour, milk protein, non-hydrogenated vegetable fat (palm oil), sugar, fructose, cocoa butter, milk powder, emulsi ers: E322 & E476, thickening agent: E412, raising agents: E503(ii) & E500(ii),
avouring, sweetener: E955. Contains: gluten, soya, milk.
May contain traces of: nuts, sesame, eggs.

35 g // 181 kcal / 11,2 g fehérje / 13,1 g szénhidrát (ebből cukor 8,5 g) / 9,3 g zsír (ebbő telített 5,4 g)

Egy protein nápolyi, ami csokival van bevonva. Én a képen látható pirosgyümiset kóstoltam. Az íze teljesen jó, az összetétele közepes. Van benne cukor, elég zsíros is, van benne sima liszt meg cukor, de mivel csak 35 g, sok rosszat nem eszünk meg vele. Amivel meg jobb egy sima nápolyinál, hogy van benne fehérje is.


Greenline Protein (Tekmar) - 3.5/5


Cheesecake + Omega3: Protein MIX (NBH 9 Balance Protein ©)(potato protein, whey protein, soya protein, sesame flour), fibre (polydextrose, oligofructose, inulin), dark cocoa coating (sugar, fully hydrogenated palm fat, cocoa powder, emulsifier: soya lecithin, flavouring), chia seeds, palm fat, emollient: glycerol, palm oil, emulsifier: soya lecithin, acid: lactic acid, stabilizer: sorbic acid, vitamins (C, E, B1, B2, niacin, folic acid, B12, biotin, B6, pantothenic acid), flavouring.

Chocolate+Joint nutrition support: Protein blend - Protein MIX (NBH 34 Balance Protein ©)(soya protein, rice protein, whey protein, milk protein, white eggs powder), fibre (polydextrose, oligofructose, inulin), dark cocoa coating (sugar, fully hydrogenated palm fat, cocoa powder, emulsifier: soya lecithin, flavouring), palm fat, emollient: glycerol, palm oil, chocolate (cocoa mass, sugar, cocoa butter, soya lecithin, flavouring), cocoa powder, emulsifier: soya lecithin, acid: lactic acid, stabilizers: sorbic acid, chondroitin sulfate, glucosamine sulfate, vitamins (C, E, B1, B2, niacin, folic acid, B12, biotin, B6, pantothenic acid), flavouring.

60 g // 200 kcal / 15 g fehérje / 14,8 g szénhidrát (ebből cukor 6,2 g) / 9,6 g zsír

Ettől a gyártótól már vettem valamilyen szeletet, azokkal nem voltam túl elégedett, ezek sem a kedvenceim, de eddig ezek a legjobb csokijaik legalábbis ízre nekem jobban tetszettek és kevésbé cukrosak. Mondjuk elég zsírosak és az összetételük sem olyan csodás. Növényi proteinekkel készültek, hogy vegánok is fogyaszthassák (nem véletlen greenline) és mindegyiknek van egy kis extrája: a sajttortás ízűben van egy csomó chia mag, ami némi omega 3-tartalommal növeli az értékét a csokisban pedig ízületvédő hatóanyagok vannak. Hogy mennyi, azt nem tudom, midnen esetre jól hangzik. Az ízük ahhoz képest, hogy növényi, egész finom.

55er (Frey) - 3.5/5


Geschmack Nuss-Nougat: Protein-Matrix (Molkenprotein-Isolat, Milchprotein, Sojaprotein-Isolat), Feuchthaltemittel (Glycerin), Proteinhydrolysat, Schokolade (Kakaomasse, Süßungsmittel (Maltit), Kakaobutter, Magermilchpulver), Füllstoff (Polydextrose), Aroma, Kakaopulver, L-Carnitin, Säuerungsmittel (Weinsäure), Emulgator (Soja-Lecithin), Süßungsmittel (Sucralose).

50 g // 187 kcal / 27,5 g fehérje / 7,6 g szénhidrát (ebből cukor 0,8 g) / 4,6 g zsír

Kezdjük az ízzel: elvileg mogyoróvajas, amit kóstoltam, gyakorlatilag nem. :D Igazából olyan édes, csokis, de mogyoró íz nyomát sem éreztem benne. Nem volt rossz, de jó sem. Összetétele: főként fehérjéből áll, ami jó hír, ezen belül is tejsavó, tej és szója. A bevonat csoki, ami édesítővel készült. Cukrot nem tartalmaz, nem is zsíros. Szóval tápértékét és összetételét tekintve szuper jó lenne, de ez az íz nem olyan megnyerő. Lehet meg kéne kóstolnom másikat, de egyelőre csak 3,5 pont.

Veganz Protein Bar - 3/5


Kókusz-mandula: Proteinmischung (32%) (Erbsenprotein*, braunes Reisprotein*), Agavendicksaft*, Reissirup*, Mandelmus* (4,5%), Mandeln* geröstet (4,0%), Kakaobutter*, Kokosflocken* (2,7%), Hanfsamen* geschält, natürliches Aroma, Meersalz. * aus kontrolliert biologischem Anbau

Kakaó-vanília: Proteinmischung (32%) (Erbsenprotein*, braunes Reisprotein*), Agavendicksaft*, Reissirup*, Kakaomasse*, Datteln* getrocknet, Kakaobohnenstücke* geröstet (3,2%), Hanfsamen* geschält, Kakaobutter*, natürliches Aroma, Vanilleextrakt* (0,5%), Meersalz.
* aus kontrolliert biologischem Anbau

45 g // 177 kcal / 12 g fehérje / 18 g szénhidrát (ebből cukor 15 g) / 6 g zsír

Vegán proteinszelet, 3 ízben láttam, kettőt vettem tesztelésre. Nem mondom, hogy finom, mert pont olyan íze van, mint a növényi fehérjéknek, amelyek nem a jó ízükről híresek. Szóval furi. Nincs bevonva csokival, ilyen csupasz szelet. A kókuszos-mandulással kezdtem a kóstolást. Édes, az állaga szétesős, a szádban ilyen pépes masszává olvad szét.. kb. olyan, mintha tömény borsófehérjeport szopogatnál. Ami jó, hogy érezni benne a manduladarabkákat, de szerintem se mandula, se kókusz íze nincs.
Pozitívuma, hogy természetes, negatívuma a fura állag és közepesen jó íz, valamint hiába természetes és hiába nincs benne konkrét fehér cukor, ha tele van agávészirippal meg rizssziruppal...


Muscle Growth Protein Bar (Aptonia) - 3.5/5


ingredients: milk chocolate coating 24% (sugar, cocoa butter, whole milk powder, cocoa mass, whey powder (milk), emulsifier: soya lecithin, natural vanilla flavour), milk proteins, caramel 12.2% (sweetened condensed milk (condensed milk, sugar)), glucose syrup, vegetable oils (palm and rapeseed), sugar, caramelized syrup, emulsifier: mono- and diglycerides of fatty acids, salt, natural flavour (milk), fructose syrup, stabilisers: maltitol, sorbitol, glycerol, hydrolysed collagen, soya chunks 3.5%) (soya proteins, starch, salt), soya, caramelized hazelnuts 3.1% (hazelnuts, sugar), glucose syrup, hydrolysed wheat proteins (gluten), sunflower oil, precooked rice flour, low-fat cocoa powder, salt, natural caramel flavour and other natural flavours, flavouring, emulsifier: soya lecithin, colouring: betacarotene, antioxidant: alphatocopherol. made in a factory which handles: eggs, peanuts, and sulphites.

60 g // 245 kcal / 19 g fehérje / 24.1 g szénhidrát (ebből cukor 18 g) / 8.6 g zsír (ebből telített 3.7 g)

A Decathlon egyik saját márkás proteincsokija. Kifejezetten finom. Jó édes, jó az állaga. Az összetétele sajnos elég gáz, full cukor, sok adalékanyag... Szóval nem diétás, de edzés előtt, azért kapott a közepesnél picit jobb pontszámot mert az élvezeti értéke az jó. Annyival tud többet, mint egy "sima" csoki, hogy magas a fehérjetartalma.


Tonic 26 (Peak) - 3.5/5


Glukózszirup, kazein, kakaóvaj, oligofruktóz, cellulóz, invertcukorszirup, hordozóanyag: keményített növényi zsír, laktalbumin, nátriumkaseinát, kálciumkaseinát, pektin, káliumglukonát, glukomannan, kálciumfoszfát, nátriumcitrát, káliumcitrát, aromák(természetes/szintetikus), magnéziumkarbonát, vitaminok (C Vitamin, nikotinsavamid, E Vitamin, kálciumpantotenát, biotin, B1, B2, A Vitamin folsav, B6, B12), vasszulfát, cinkszulfát, káliumdiodid.

46 g // 171 kcal / 11.4 g fehérje / 18 g szénhidrát / 5.5 g zsír

Ízre jó, de nem kiemelkedő, joghurtos és fehér csokival van bevonva. (Ez az egy íz létezik.) Összetétele már kevésbé jó, mert sajnos nagyon cukros. Nincs fetüntetve, hogy a 18 g szénhidrátból mennyi a cukor, de az összetevők listája alapján szerintem kb. 15 g, ami egy ilyen pici szelet esetében nagyon sok. Rá van írva, hogy "protein energy bar", és tényleg az. Energiaszeletnek teljesen jó, ezért nem is pontozom le nagyon a cukrossága miatt.


A proteinszelet teszt folytatódik, ez a bejegyzés is bővülhet később új ízekkel.